Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 20.05.2024, 09:22

Пожнянський НВК

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 37
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2017 » Квітень » 10 » Засідання районної школи педагогічної майстерності
14:09
Засідання районної школи педагогічної майстерності

27 вересня 2016 року до нашого навчального закладу завітали гості – вчителі української мови й літератури семи навчальних закладів району та методист районного методкабінету Гавриленко В.В. Засідання районної школи педагогічної майстерності цього разу було присвячене удосконаленню роботи вчителів-словесників з напрямку використання проектної технології з метою активізації пізнавальної діяльності учнів під час вивчення української літератури. Сукачова О.Г. і Скалозубова О.Г. – вчителі української мови і літератури нашого навчального закладу мали продемонструвати набуті навички роботи з учнями зі створення проектів. Учні 6 класу під керівництвом Сукачової Ольги Григорівни підбирали та обробляли матеріал з теми «Народні колискові пісні», а під час захисту проекту продемонстрували підсумки роботи за різними напрямками. Зворушливо і хвилююче звучали виступи дітей, які пов'язували літературний матеріал з прикладами із власного життя та показували цікаві фотоматеріали. Ольга Григорівна уміло налаштувала поетапну роботу учнів над проектом та надала необхідну допомогу кожному при його створенні. А на захист ще й запросила бабусю учня Надію Іванівну, яка розповіла про дитинство онука, роль колискової пісні у виховання маленьких українців. Колеги високо оцінили роботу вчителя й учнів, подякували за вдале поєднання навчального та виховного аспектів у роботі над проектом.

Учні 9 класу під керівництвом Скалозубової О.Г. захищали проект «Образи «Слова о полку Ігоревім». Досить непростий літературний матеріал дев'ятикласники опрацювали уважно, підібравши додаткові джерела та ілюстрації. Кожна пара учнів дослідила необхідний напрямок і під час захисту характеризувала того чи іншого героя твору, враховуючи думку автора і опираючись на цитати з тексту та додаткові дані. Завершеним продуктом проекту стала підбірка ілюстрованих буклетів.

Учасники школи педагогічної майстерності під час засідання «круглого столу» поділились досвідом застосування проектної технології з метою активізації пізнавальної діяльності учнів під час вивчення української літератури. Керівник школи Проценко Н.В. ознайомила присутніх з останніми досягненнями в цьому напрямку .

Методист РМК Гавриленко В.В. повідомила про останні новинки методичної преси та з познайомила з роботами кращих вчителів району Грицай Л.В. та Логвиненко Н.І., які надруковані в останніх номерах фахового журналу «Українська мова і література».

 

Переглядів: 243 | Додав: Эдуард | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz